Prvi dubrovački međunarodni polumaraton „The Inaugurial Dubrovnik International Half Marathon“ održavat će se 09. i 10. svibnja 2015. Program sadržava više natjecanja koja će se održati tijekom dva dana.


Subota, 9. svibnja 2015. g:


Utrka dubrovačkim zidinama - 2K Run the wall

Start utrke je u 10.00 sati ispred Caffe bara „Cele“ po Stradunu do ulaza na zidine kod crkve Sv. Spasa te cijelom dužinom zidina natrag do mjesta ulaska te dalje do cilja na istom mjestu kod „Cele“.

Broj sudionika je ograničen na 50.


Dječji dan - Kid`s day

Start utrke je u 11.30 sati ispred velike Onofrijeve fontane. Trči se po Stradunu do ciljne ravnine ispred Cele. U utrci će sudjelovati djeca predškolskog uzrasta

Napomena : Cijelom dužinom Straduna bit će postavljene ograde u širini od 4 m. Obje bočne strane će biti prohodne.

Na ulazu od strane Pila bit će postavljene ograde koje će ograđivati prostor za natjecatelje. Gledatelji i posjetitelji će se slobodno moći kretati u smjeru desne strane oko Velike Onofrijeve fontane pa naprijed prema Stradunu i Ulici od Puča.

Zidine će biti zatvorene za posjetitelje do 11.30 sati.

Na prostoru ispred crkve Sv. Vlaha biti će postavljena bina te će se od 10:00 - 20:00 sati održavati zabavni program na kojem će nastupiti dubrovačke klape te rock bendovi.


Nedjelja, 10. svibnja 2015. g:

Polumaraton:

Početak utrke je u 10.00 sati u nedjelju 10. svibnja 2015. g. Očekivani završetak utrke je oko 13.15 sati.

Početak je sa Straduna te se trči u pravcu Vrata od Ploča. Prije starta neće se moći ući od strane Ploča.

Broj sudionika je ograničen na 1000, dok je očekivani odaziv oko 400 lokalnih i međunarodnih sudionika.

Napomena : Na ulazu od strane Pila bit će postavljene ograde koje će ograđivati prostor za natjecatelje. Gledatelji i posjetitelji će se slobodno moći kretati u smjeru desne strane oko Velike Onofrijeve fontane pa naprijed prema Stradunu i Ulici od Puča.

Nadalje, promet će od 9 do 14 sati biti zatvoren na sljedećim ulicama: Iza Grada, Brsalje, Branitelja Dubrovnika, Put od Republike, Vukovarska, Dr. Ante Starčevića, Nikole Tesle, Obala Stjepana Radića, Obala Ivana Pavla II, dionica državne ceste D420 Solska baza – Sustjepan, bivša županijska cesta 6254 na dionici Sustjepan – Prijevor i obratno

Startno ciljni prostor će biti ograđen od Zvonika do Kneževa dvora.

Na prostoru ispred crkve Sv. Vlaha biti će postavljena bina te će se od 10:00 - 20:00 sati održavati zabavni program na kojem će nastupiti dubrovačke klape te rock bendovi.

Preporučeno za Vas